Warmtepompen

Er zijn veel manier om uw woning meer duurzaam te maken. Eén van de meest effectieve manieren is door het monteren van een warmtepomp die de functie van de gasketel overneemt. Zonder bouwkundige ingrepen kunt u zo veel geld besparen op het gasverbruik van uw woning of kantoorpand.

Een warmtepomp verwarmt uw woning en maakt tapwater op een duurzame manier. Het is een apparaat dat energie verplaatst, in de vorm van warmte. De pomp haalt warmte uit plekken waar het ‘gratis’ beschikbaar is. Bijvoorbeeld uit de bodem, uit de lucht, zoninstraling of uit oppervlaktewater. Vervolgens wordt dit afgegeven aan uw verwarmingssysteem.

Nooit meer een hoge gasrekening

Een warmtepomp is het meest effectief in combinatie met lage temperatuurverwarming. Denk hierbij aan vloer- en wandverwarming of lage temperatuurverwarming. Door een warmtepomp kunt u volledig stoppen met gas en all-electric wonen. Dat scheelt in de kosten. Toch liever de ketel behouden? Dat kan ook, kies dan voor de hybride oplossing.

Voordelen warmtepomp

  • Energiebesparend, hoog rendement
  • Minder CO2-uitstoot
  • Verwarmen en koelen ineen
  • Ook te combineren met bestaande cv-ketel

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Onafhankelijke warmtepomp voor warmtapwater

Door een zonneboiler, thermodynamische of ventilatie warmtepomp kunt zelf warmtapwater opwekken. Deze combineert u dan met uw bestaande ketel voor naverwarming als er onvoldoende warmtapwater beschikbaar is of er veel vraag is. Het comfort blijft dan hetzelfde.

Om efficiënt te werk te gaan, is het belangrijk de warmte te bufferen. Zo wordt er warmte opgewerkt tijdens gunstige periodes. Een zonneboiler wekt in de zomer warm water op. Een thermodynamische warmtepomp doet dat het gehele jaar door gebruik te maken van omgevingslucht en zonne-energie.

Meer weten over de voordelen van een warmtepomp?
 

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Subsidies ISDE

Voor de aanschaf van een warmtepomp kunt u sinds 2016 gebruikmaken van de subsidieregeling ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). Deze subsidie maakt de aanschafprijs van warmtepompen aanzienlijk goedkoper. De subsidie zal vijf jaar beschikbaar zijn waarbij er voor elk jaar een bepaald budget wordt vastgesteld.

Weten of u in aanmerking komt voor subsidie?

Gratis adviesgesprek!

 

Soorten warmtepompen

Onafhankelijke warmtepompen voor centrale verwarming en warmtapwater

  • (grond)water/water warmtepomp

    Wilt u zo duurzaam mogelijk wonen? Dan kiest u voor de grond/water-warmtepomp. Hoewel de initiële investering voor de warmtepomp hoog, behaalt u hiermee het hoogte rendement (of COP) en daarmee de laagste exploitatiekosten.

  • Lucht/water-warmtepomp

    De lucht/water-warmtepomp is een stuk voordeliger dan de grond/water-warmtepomp, maar heeft ook een lagere COP. Naast verwarmen kunt u met beide systemen ook koelen.

  • Solar Freezer

    Een bufferzak in uw kruipruimte is de duurzame bron waar omgevingswarmte in wordt opgeslagen. Omgevingswarmte wordt opgeslagen in deze bufferzak. Bij warmtevraag wordt deze warmte gebruikt en via de warmtepomp geschikt gemaakt voor verwarming en warmtapwater. Dit innovatieve systeem wordt sinds 2017 toegepast in Nederlandse woningen.

  • Elga

    De Elga (Elektrische warmtepomp voor de Gasketel) is een kleine warmtepomp met binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast uw gasketel. De buitenunit wordt gemonteerd op de grond, dak of tegen de gevel. Deze combinatie kan in één dag geïnstalleerd worden en is geschikt voor bijna elke bestaande woning. U bespaart dan direct stevig op gas, profiteert van de subsidie en bent klaar voor de komende vijftien jaar.

    Compact toestel • ISDE-subsidie beschikbaar • Eenvoudig te installeren

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

  • Zonder ingrijpende maatregelen

    De bewoners van een jaren 90-woning in Culemborg besloten de stap te zetten naar een energieneutraal onderkomen zonder gasaansluiting. Maar dan zonder ingrijpende bouwkundige maatregels of aanvullende isolatie. De vorige situatie maakte gebruik van een HR-combiketel en houtkachel. Daarnaast zijn er al eerder 2000 acht zonnepanelen aangeschaft, waardoor het dak weinig ruimte bood voor nieuwe panelen.

  • Stap richting energieneutraal

    De bewoners van een karakteristieke, oude woning in Bergen op Zoom wilden hun woning renoveren. Het doel was om het pand volledig gasloos maken, en in de toekomst naar nul op te meter de gaan. Samen met een aannemer en Bogers Duurzame Projecten is de volledige woning geïsoleerd en gerenoveerd.

  • Luchtdichte isolatie

    Een oud herenhuis in Rotterdam is door Bogers Duurzame Projecten volledig aangepakt in samenwerking met aannemer Middelwatering Bouw. Allereerst is er een warmtepomp met grondwisselaar gemonteerd in de patriciërwoning. De boringen van de pomp gaan tot wel 135 meter de grond in, om zo voor de verwarming en koeling van het pand te zorgen.