Warmteterugwinning

Goede ventilatie is essentieel in uw nieuwe en goed geïsoleerde woning. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat vocht en verontreiniging weggezogen worden, essentieel (en  verplicht) voor een fijn en gezond woonklimaat. U kunt daarbij kiezen uit natuurlijke ventilatie, waarbij buitenlucht direct via (raam)roosters binnenkomt of voor balansventilatie. Balansventilatie heeft haar naam te danken aan het feit dat het systeem evenveel lucht aan- als afvoert. Bij een systeem van balansventilatie hoort ook een warmteterugwinunit (WTW), deze zorgt in de winter dat de warmte van de binnenlucht wordt overgedragen aan de koude buitenlucht die aangezogen wordt. Hierdoor bespaart u veel energie.

Bij nieuwe woningen is centrale balansventilatie eenvoudig mee te nemen in het ontwerp. De aparte luchtstroomkanalen zijn ingewikkeld om aan te leggen in bestaande woningen. In dat geval kunt u beter kiezen voor decentrale balansventilatie. Bij decentrale balansventilatie ventileert u alléén de ruimtes die ook daadwerkelijk veel verwarmd worden. In de overige vertrekken doet de natuurlijke luchttoevoer haar werk. Er is ook de mogelijkheid om vraaggestuurd te ventileren. Hier ventileert u enkel wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld als het CO2-gehalte te laag wordt of het vochtgehalte te hoog.

Voordelen

  • Herbruikt bestaande warmte, voor bestaande en nieuwe woningen
  • Laag energieverbruik
  • Werkt ook vraaggestuurd

Wilt u meer weten over
de mogelijkheden?

Balansventilatie van Bogers Duurzame Projecten

Bogers Duurzame Projecten adviseert u graag om op een energiezuinige en gezonde manier te ventileren. Schone lucht zorgt voor comfort, maar ook voor een gezonder leven. In wat voor pand u ook woont of werkt, er is altijd een duurzame toepassing die voor u geschikt is.

Meer weten over balansventilatie?
 

Soorten balansventilatoren

Voor elke behoefte leveren wij het beste systeem

  • Vraaggestuurde ventilatie

    Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt vraaggestuurde ventilatie er voor dat er alleen geventileerd wordt als er vraag is. Bijvoorbeeld veel vocht in de badkamer of een lage luchtkwaliteit in keuken of woonkamer. Dit gebeurt met een vochtsensor of CO2-sensor in de ruimte die u uitkiest. Tevens kan de vraagsturing gebeuren met een klokprogramma die zorgt voor periodieke ventilatie

  • Decentrale balansventilatie

    Bij decentrale ventilatie wordt de lucht niet voor de hele woning aan- en afgevoerd. Maar alleen in de ruimtes die veel verwarmd worden of zelfs per kamer. Besparen op de kosten van de investering, vraag naar onze hybride variant.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vul onderstaand uw gegevens in.

Vul velden met een * in zodat wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

A3

Recente projecten

Verscheidenheid in projecten en eenduidige aanpak

  • Zonder ingrijpende maatregelen

    De bewoners van een jaren 90-woning in Culemborg besloten de stap te zetten naar een energieneutraal onderkomen zonder gasaansluiting. Maar dan zonder ingrijpende bouwkundige maatregels of aanvullende isolatie. De vorige situatie maakte gebruik van een HR-combiketel en houtkachel. Daarnaast zijn er al eerder 2000 acht zonnepanelen aangeschaft, waardoor het dak weinig ruimte bood voor nieuwe panelen.

  • Stap richting energieneutraal

    De bewoners van een karakteristieke, oude woning in Bergen op Zoom wilden hun woning renoveren. Het doel was om het pand volledig gasloos maken, en in de toekomst naar nul op te meter de gaan. Samen met een aannemer en Bogers Duurzame Projecten is de volledige woning geïsoleerd en gerenoveerd.

  • Luchtdichte isolatie

    Een oud herenhuis in Rotterdam is door Bogers Duurzame Projecten volledig aangepakt in samenwerking met aannemer Middelwatering Bouw. Allereerst is er een warmtepomp met grondwisselaar gemonteerd in de patriciërwoning. De boringen van de pomp gaan tot wel 135 meter de grond in, om zo voor de verwarming en koeling van het pand te zorgen.